Avbytare: Thom Nilsson, Carl Odell, Rickard Andersson, Christofer Bassini och Andreas Sonesson.

Denis Malovic ut - Arman Brkic in 80 min
Jonathan Bergeling ut - Christofer Bassini in 83 min
Johan Hellström ut - Andreas Sonesson in 85 min

MATCHKOMMENTARER
Efter 9 raka segerlösa matcher kom så äntligen den förlösande 3-poängaren! Vi låg på 10:e plats med kniven på strupen och möter Malmö City borta, ett Malmö City som öst in mål och gjort flest mål i serien. Vi har stora förhoppningar innan matchen, med vår 3-0 seger i bakhuvudet från i våras.
Matchen inleds och hemmalagets spel går mest ut på att en av mittbackarna ska slå en lång krossboll ut på högerkanten till en vindsnabb ytter. Det är Malmö Citys främsta anfallsvapen och de gör det inledningsvis bra och vi har lite problem. I den 11:e minuten tappar ÖT Smygehuk boll och Malmö City skjuter ett skott som Joel Gustafsson räddar fint nere vid. I den 16:e minuten kastar Arman Brkic ett långt inkast som Emir Rozajac skarvar på första stolpen mot den bortre där Vasko Mitrovic och Hampus Olsson båda går upp för att nicka i mål, och stör varandra så bollen går över. Ytterst nära ledningsmål där. I den 21:a minuten kommer ett utsökt anfall från ÖT Smygehuk där Hampus Olsson spelar till Denis Malovic på högerkanten. Denis spelar snett bakåt till Jonathan Bergeling. Jonathan sätter fart rakt in i banan och går förbi spelare efter spelare. Johan Hellström har samtidigt startar sin löpning in i mitten från sin vänsterkant och Jonathan släpper bollen snyggt mellan försvararna till Johan som kommer fri med målvakten och Johan chippar elegant bollen i mål till 0-1. Ett underbart mål där många spelare var inblandade. Detta var Johans 2:a seriemål i år. I den 26:e minuten slår Johan Hellström en boll på djupet mot Vasko Mitrovic som tar sig ner till kortlinjen och spelar snett bak till Hampus Olsson. Hampus skottfintar först bort en försvarare innan han avslutar med vänsterfoten men målvakten räddar. I den 34:e minuten går Arman Brkic ut och in kommer Thom Nilsson. I den 38:e minuten spelar Jonathan Bergeling snett bak till Johan Hellström som skjuter direkt men försvararen täcker förtjänstfullt. Malmö City kontrar nu och slår en lång boll upp på vänsterkanten. Ett inlägg slås och bollen touchar flera spelare innan den når en fri spelare på bortre stolpen som kan raka in 1-1. Vi går till pausvila med 1-1 där vi gjort det riktigt bra både defensivt och offensivt. ÖT Smygehuk vågar ännu mer i den andra halvleken och spelet sitter där. I den 58:e minuten slår Johan Hellström en hörna på bakre stolpen som Emir Rozajac nickar tätt utanför. I den 59:e minuten kommer Joel Gustafsson fint ut på ett friläge och räddar till hörna med en fotparad. Efter Joels frilägesräddning tar vi över fullständigt. I den 61:a minuten kommer Johan Hellström fram fint på vänsterkanten och spelar in bollen vid straffpunkten till Hampus Olsson som skjuter direkt och bollen touchar en försvarare och far in i mål till 1-2 ledning. Detta var Hampus 1:a seriemål i år. I den 65:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp ett fint anfall där Thom Nilsson med en passningsfint tar sig förbi försvararna på högerkanten och spelar snett bakåt till Johan Hellström som skjuter direkt och placerar in 1-3 och därmed Johans andra mål för kvällen. Detta var Johans 3:e seriemål i år. I den 67:e minuten skjuter Jonathan Bergeling ett bra skott som täcks av en försvarare, Johan Hellström snappar upp returen och skjuter ett nytt skott som målvakten räddar. I den 69:e minuten skjuter Jonathan Bergeling ett tungt skott som målvakten räddar, Vasko Mitrovic försöker med en volley hårt trängd slå bollen i nät men bollen går bakåt till Jonathan Bergeling som placerar in 1-4 med en hård bredsida. Detta var Jonthans 1:a mål någonsin i ÖT Smygehuk FF. En 3 målsexplosion på 8 minuter och matchen är avgjord! I den 80:e minuten genomför ÖT Smygehuk ett trippelbyte där Vasko Mitrovic, Hampus Olsson och Denis Malovic går ut till förmån för Carl Odell, Rickard Andersson och Arman Brkic. I den 82:a minuten räddar Joel Gustafsson ett skott nere vid och får ut bollen till hörna. I den 83:e minuten går Jonathan Bergeling ut och in kommer Christofer Bassini. I den 85:e minuten går Johan Hellström ut och in kommer Andreas Sonesson.
Matchen slutar med en övertygande 1-4 seger och våra odds för att behålla en kvalplats ökade dramatiskt. Hela laget gör en fantastisk insats och samtliga 16 förtjänar med beröm godkänt!
I nästa match väntar topplaget Hyllie IK på lördagen den 17:e september klockan 14:00 på Smygehamns IP.